Hopp til innhold
Glommen Mjøsen Skog har høy aktivitet i de viktige skogområdene i hjertet av Østerdalen. Kristiansen Skog AS med Embret Kristiansen medvirker til å styrke entreprenørkapasiteten i distriktet når han nå flytter virksomheten over fra Oppland-sida. Foto: Privat

Glommen Mjøsen Skog styrker entreprenørkapasiteten i Østerdalen, med vekt på Midt-Østerdal. Å få Embret Kristiansen og Kristiansen Skog AS tilbake til hjemtraktene i Østerdalen er ett av grepene som gjennomføres nå.

Embret Kristiansen kommer fra Rena i Åmot, og vil framover jobbe primært i nabokommunen Rendalen.

Solid erfaring

Den unge åmotingen har fra tidligere solid fartstid som entreprenør i Østerdalen.

– Det blir veldig godt å komme hjem igjen. Jeg gleder meg til å jobbe i skogene lokalt i hjemtraktene mine, hvor jeg også har jobbet i mange år før, sier han.

Han har med seg solid ballast med utdanning og erfaring.

Etter to år med naturbruk og skogbruk på Solør videregående skole avdeling Sønsterud, var han lærling i Rena-selskapet GM Skogsdrift AS for å bli skogsoperatør.

– Jeg kjørte skogsmaskin for GM Skogsdrift fra 2014 til 2023, og drev da for en stor del i Midt-Østerdal. Jeg har stor interesse for faget, og hadde lyst til å lære enda mer ved å drive for meg sjøl. Derfor etablerte jeg et eget AS i samråd med Gunnar Filtvedt i GM Skogsdrift, forteller Embret.

Hele laget fra venstre: Anders Adolfsson, Embret Kristiansen og Julianne Storfjell. Foto: Privat

Kjører med skiftordning

Kristiansen Skog AS, som firmaet heter, fikk avtale med Glommen Mjøsen Skog med tanke på drift i Lillehammer-området fra vinteren 2023.

– Den siste tida har vi jobbet i dette området og i Valdres for Glommen Skog, forteller han.

Når han sier «vi», omfatter det hogstmaskinsjåfør Julianne Storfjell fra Sandefjord/Rena og lastbærersjåfør Anders Adolfsson fra Höljes i Värmland.

– Vi kjører skiftordning, der Julianne og jeg bytter på å jobbe dag og natt, forteller han.

Nå får alle tre kortere reisevei til der de bor i henholdsvis Åmot og Höljes.

Solide systemer og oppfølging

Embret Kristiansen understreker at samarbeidet med Glommen Mjøsen Skog i Lillehammer-området og med Glommen Skog i Valdres har vært svært godt.

– Samarbeidet med skogbrukslederne betyr veldig mye. Det er knallbra. Lurer vi på noe, får vi alltid svar, sier han.

Han legger vekt på at Glommen Mjøsen Skog har sterkt fokus på kvalitet og oppfølging av PEFC-standarden.

– Det er solide systemer og god oppfølging, sier han.

Tett samarbeid med skogbrukslederne, solide systemer og god oppfølging er viktige faktorer som Embret Kristiansen trekker fram fra perioden som Kristiansen Skog har drevet for Glommen Mjøsen Skog og Glommen Skog. Foto: Privat

Flere tiltak styrker entreprenørkapasiteten

Glommen Mjøsen Skog har høy aktivitet i de viktige skogområdene i hjertet av Østerdalen, og det gjennomføres flere tiltak for å styrke entreprenørkapasiteten.

  • Annar Wintervold med base på Tynset utvider med et nytt hogstlag i månedsskiftet september-oktober, og blir dermed operativ med fire lag.
  • Et hogstlag fra Allskog Entreprenør starter denne uka med hogst for Glommen Mjøsen Skog i Rendalen. Tidsrammen er fram mot jul.
  • Elverum Skogsdrift AS utvider fra ett til to lag i slutten av august. De har i det siste kjørt med skiftordning, og det vil anslagsvis gi en kapasitetsøkning på 20-25 prosent sammenliknet med i dag.

For øvrig har GM Skogsdrift vært den klart største entreprenøraktøren i området de siste årene, og fortsetter sitt gode arbeid for Glommen Mjøsen Skog på minst samme nivå som før.