Hopp til innhold
Ole Andreas Maurtvedt og Ingrid Sandtorp Thorvaldsen
Dialogmøtene er en god arena for utveksling mellom Glommen Mjøsen Skogs styre og tillitsvalgte i skogeierområdene. Her er Ole Andreas Maurtvedt fra Havass skogeierområde sammen med styremedlem og skogbruksleder Ingrid Sandtorp Thorvaldsen i Glommen Mjøsen Skog. Alle foto: Heidi Storsveen Skaug

Glommen Mjøsen Skog er et samvirke, eid av oppunder 7400 andelseiere på Østlandet. Eierorganisasjonen er et viktig ledd i utviklingen av selskapet, og de tillitsvalgte i våre 14 skogeierområder spiller en vesentlig rolle i arbeidet.

I disse dager foregår dialogmøter med skogeierområdene, og det har vært svært solid oppslutning fra de tillitsvalgte så langt.  

Hans Marius Krogsrud i prat med Heidi Hemstad
Hans Marius Krogsrud fra Vinger-Odal skogeierområde i samtale med styreleder Heidi Hemstad.

På møtene stiller styreleder Heidi Hemstad og andre representanter fra Glommen Mjøsen Skogs styre, organisasjonssjef Heidi Storsveen Skaug og den aktuelle regionsjefen. Regionsjefene fra skogavdelingen er viktige bidragsytere, siden de tar for seg situasjonen regionalt med aktiviteten i skogen (tømmerkjøp, entreprenørkapasitet, skogkultur, personell).  

Regionsjef Ingar Brennodden er klar for møte sammen med nestleder Rolf Th Holm fra Glommen Mjøsen Skogs styre og Tollef Mykleby, tillitsvalgt i Sør-Østerdal skogeierområde.

Nyttig arena

Organisasjonssjef Heidi Storsveen Skaug sier at dette er en arena som Glommen Mjøsen Skog ser stor nytte av.

— Det er et sterkt og godt engasjement blant de tillitsvalgte. Og det er på ingen måte «opplest og vedtatt» hva som skal være tematikk på møtene. De tillitsvalgte spiller inn ønsker og behov på forhånd, og da ser vi at det er stor variasjon fra område til område på hva som er viktig lokalt, sier Storsveen Skaug.

Den største fellesnevneren er betydningen av tømmermarkedet og entreprenørkapasiteten.

— Det er veldig spennende tider i markedet. Vi har de høyeste prisene på lang tid, og det er klart at mange lurer på hvor lenge det kan vare, sier Storsveen Skaug.  
Heidi Storsveen Skaug
Hans Marius Krogsrud (ryggen til) - Roar Seterseter (med caps) - Stein Fosied Bjerke (bakerst) dialog1
På møtet i Solør og Vinger-Odal, fra venstre rundt bordet: Regionsjef Bjørnar Finnbråten, Stein Foseid Bjerke, Roar Seterseter og Hans Marius Krogsrud.

Engasjement rundt lokale saker

Eksempler på lokale saker er skogbruksutdanningen på videregående skole, og betydningen av å opprettholde utdanningstilbudet som i dag gis på Sønsterud i Åsnes. Dette var naturlig tema på møtet for skogeierområdene i Solør og Vinger-Odal.  

I skogeierområdene for Sør-Gudbrandsdal og Gjøvik-Toten ble byggingen av ny kraftlinje mellom Lillehammer og Gran et naturlig tema, som også har vært satt på agendaen tidligere. Å bringe opp gjenbruk av trasé i en uttalelse er nå aktuelt.  

– Det har også vært godt oppmøte og givende diskusjoner i de siste møtene med skogeierområdene for Sør-Hedmarken og Ringsaker, Havass og Eidsvoll samt Midt- og Nord-Gudbrandsdal, sier Storsveen Skaug.

Simen Løken, Andreas Skolleborg og Per Gulbrand Solli.
Regionsjef Simen Løken. Andreas Skolleborg og Per Gulbrand Solli fra Havass skogeierområde.
Ole Randin Klikkerengen, Geir Mork Knutsen og Jens Andreas Due.
Ole Randin Klikkerengen fra Eidsvoll skogeierområde sammen med Geir Mork Knutsen og Jens Andreas Due fra Havass.
Trivelig kaffeprat mellom Trond Erling Haugen og Dina Veflen.
Fra venstre Nina Søstuen Brevik. Olav Petter Nergaard og Åshild Vassend Holm, som er leder i Sør-Østerdal skogeierområde.
Dialogmøte i Glommen Mjøsen Skog.
Børre Rogstadkjærnet, Mikael Løken og Dag Rønning fra henholdsvis Sør-Østerdal skogeierområde og Trysilvassdraget skogeierområde.
Anders Nyhuus fra Trysilvassdraget skogeierområde.