I desember skal NTNU Vitenskapsmuseet etter planen legge fram resultatet av en omfattende kartlegging av ulvens genetiske historie. Samtidig åpner museet en ambisiøs utstilling med budsjett på seks millioner kroner. I følge Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk kommern halvparten av pengene fra Miljødirektoratet, mens museet selv står for resten.
– NTNU fikk i oppdrag å kartlegge ulvens opphav. Professor Hans K. Stenøien ved Institutt for naturhistorie på NTNU Vitenskapsmuseet fikk oppdraget. Det at de nå planlegger en «balansert» utstilling vil nok bli fulgt med argusøyne av mange. Stenøien har nemlig aldri lagt skjul på at han er sterk ulvetilhenger og tildelingen av forskningsoppdraget var meget omstridt, nettopp fordi han ikke ble ansett som «nøytral», sier næringspolitisk sjef Gunnar A. Gundersen i Glommen Mjøsen Skog.
– Vi synes artikkelen er informativ og deler den med våre lesere, flere er sikkert interessert i dette, sier Gundersen.
Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk viser på sin hjemmeside til at Stortinget i 2016 ba om en ny uavhengig utredning av den genetiske opprinnelsen til ulvestammen i Norge. Direktoratet fikk oppgaven med å sette utredningen ut på anbud. Høsten 2018 vant NTNU Vitenskapsmuseet anbudskonkurransen.