Hopp til innhold
Fra venstre: Simen Moheim, Marius Kolstad og Mads Øverstuen, som er nye skogbruksledere i Glommen Mjøsen Skog. Foto: Guro Breck

Kolstad var nylig på opplæringsprogram for nyansatte sammen med Mads Øverstuen og Simen Moheim. I tillegg starter også Kristoffer Hansrud som ny skogbruksleder, og skal gjennom det samme programmet straks.

Kort presentasjon av de fire:

  • Mads Øverstuen (24) er fast ansatt som ny skogbruksleder i Stange, etter at Tosten Rolstad startet som skogbruksleder i Kongsvinger. Han startet 27. mai, har gradvis tatt over arbeidsoppgavene i Stange gjennom sommeren, og er nå i full drift. Øverstuen har en master i skogfag fra NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) på Ås, og har vært sommervikar i Glommen Mjøsen Skog siden 2020.
  • Marius Kolstad (24) er vikar i Havass fra 1. juni og ut året. Han er godt i gang som skogbruksleder i Lillestrøm, Aurskog og Setskog. Kolstad har bachelor i skogbruk fra Evenstad fra 2024, og fortsetter med en master på deltid fra i høst. Han har hatt sommerjobb i Glommen Mjøsen Skog i 2023 og 2024.
  • Simen Moheim (29) er fast ansatt som ny skogbruksleder i Ringebu, Nord-Fron og Sør-Fron. Han starter i jobben 1. september. Han fullførte bachelor i skogbruk på Evenstad (Høgskolen i Innlandet) i 2024, og har fra tidligere fagbrev som elektriker. Han har hatt sommerjobb i Glommen Mjøsen Skog i 2023 og 2024.
  • Kristoffer Hansrud (44) er ny skogbruksleder i Kongsvinger fra 1. september. Hansrud har jobbet i om lag 20 år som nyttekjøretøy-selger hos Møller Bil, og driver gård med korn og skog på Roverud. Han har tatt vinterlandbruksskolen, og er opprinnelig utdannet som lærer i idrettsfag.
Kristoffer Hansrud blir ny skogbruksleder i Kongsvinger. Foto: Privat.

Tett samarbeid med skogeierne

Etter fullførte dager på «skolebenken» hos Glommen Mjøsen Skog, tok vi en prat med de nye skogbrukslederne, som gleder seg stort til arbeidet som ligger foran dem.

– Jeg ser fram til å bli nærmere kjent med skogeierne, og gi dem gode råd for hvordan de skal forvalte sin skog. Jeg gleder meg til å ta del i deres planer, og håper å være en viktig støttespiller for dem slik at de kan forvalte skogressursen på en optimal måte, sier Simen Moheim.

Også Marius Kolstad legger vekt på samarbeidet med skogeierne.

– Mitt budskap er at terskelen for å kontakte meg bør være veldig lav. Det skal føles nesten like naturlig å ringe skogbrukslederen sin som det er å ringe kona! Da tror jeg vi kan få til et kjempegodt samarbeid som begge parter tjener på, sier Kolstad med et smil.

Interessen for det bærekraftige skogbruket i Norge var det som bragte han inn i skogbruksutdanningen. Mads Øverstuen sier tilsvarende:

– Jeg valgte jobb i skogbruket fordi jeg alltid har vært interessert i det som skjer ute i naturen. I tillegg er skognæringa en viktig del av det grønne skiftet, sier Øverstuen.

Torgrim Fjellstad
Skogsjef Torgrim Fjellstad gleder seg over å bygge Glommen Mjøsen Skogs solide skogbrukslederkorps videre. Foto: Guro Breck

Bidra til utvikling, kvalitet og presisjon

Skogsjef Torgrim Fjellstad i Glommen Mjøsen Skog legger vekt på at det er en glede å få nye krefter inn, som bidrar til å utvikle selskapet videre.

– Folka våre og fagkunnskapen vår er vår viktigste ressurs. Vi legger stor vekt på kvalitet og presisjon, og merker at de unge som kommer inn har med seg veldig solid ballast, sier han.

Flere omrokeringer

Når det gjelder endringer i bemanningen i vår aktive skogavdeling, stopper det ikke der. Glommen Mjøsen Skog legger også stor vekt på muligheter for å søke nye utfordringer og bygge kompetanse internt i selskapet. Nå er det flere omrokeringer:

  • Kari Mørck blir ny skogbruksleder i Marker i Østfold, etter å ha vært skogkulturleder i regionen.
  • Tosten Rolstad har startet som ny skogbruksleder i Kongsvinger i Glåmdalen, etter å ha vært skogbruksleder i Stange.
  • Christian Tråstadkjølen tar over som skogbruksleder i Eidskog i Glåmdalen fra 1. september, i forbindelse med at Trond Fjeld går av med pensjon. Tråstadkjølen har fram til nå vært skogbruksleder i Kongsvinger.