Hopp til innhold
F.v: Skogfagstudentene Cecilia Bjerkeset fra Levanger og Susannne Eikenæs frå Lardal i Vestfold.
F.v: Skogfagstudentene Cecilie Bjerkeset fra Levanger og Susannne Eikenæs frå Lardal i Vestfold. Alle foto: Silje Ludvigsen

En samlet skognæring var til stede på Karrieredagen ved NMBU denne uka, for å møte framtidens fagfolk i skogen. Det var stor interesse for de mange mulighetene som Glommen Mjøsen Skog og resten av skognæringen tilbyr, med mange folk innom standen og mange gode samtaler med skogfagsstudentene.

– Det er alltid gøy og givende å treffe studentene. De er nysgjerrige på hvilke muligheter som finnes for dem etter endt studium, og alle vi snakket med har vært veldig fornøyd med at de valgte å studere skogfag. Det er kjempebra, for vi i skognæringen trenger folk og deres kompetanse er viktig for oss i framtiden, sier HR-leder Silje Ludvigsen i Glommen Mjøsen Skog.

Flere av studentene spurte om muligheter for sommerjobb. I flere år har Glommen Mjøsen Skog tatt inn skogfagstudenter på sommerjobb for oppfølging skogkultur, og ønsker å fortsette med dette.

Sammen for mer synlighet

– Denne gangen hadde vi i skognæringen slått oss sammen for virkelig å synes blant alle bedriftene som konkurrerer om studentene på Ås. Jeg syns det ble veldig bra, det var fullt trøkk på standen hele dagen med masse folk innom, sier Ludvigsen.

Karrieredagen-As-NMBU
Skognæringen stod samlet for å skape størst mulighet synlighet. F.v. HR-rådgiver Elin Kristine Larsen fra Viken Skog, HR-sjef Stine Lunde fra AT Skog, daglig leder Kristin Slyngstad fra Velg Skog og HR-leder Silje Ludvigsen fra Glommen Mjøsen Skog.

Ser en framtid i skogen

Skogfagstudentene Susannne Eikenæs og Cecilie Bjerkeset er begge på siste året av sin master i skogfag på NMBU. De forteller begge at de har vært veldig fornøyd med utdanningen, som har vært varierende og hatt en interessant fagsammensetning som åpner opp for flere yrkesmuligheter i framtiden.

– Jeg kunne tenke meg å bli skogkulturansvarlig. Det det virker som en fin kombinasjon av ansvarsfordeling og trøkk, sier Susanne Eikenæs.

Skogfagstudentene Cecilia Bjerkeset fra Levanger og Susannne Eikenæs frå Lardal i Vestfold. Her i samtale med skogbruksleder Johan Stubsjøen Storås fra Glommen Mjøsen Skog.
F.v: Skogbruksleder Johan Stubsjøen Storås fra Glommen Mjøsen Skog i samtale med skogfagstudentene Susannne Eikenæs og Cecilie Bjerkeset.

Susanne Eikenæs valgte den skogfaglige utdanningen siden hun kommer fra en skogseiendom, mens det for Cecilie Bjerkeset var ønsket om å studere noe som inkluderte bærekraft og hennes interesse for friluftsliv som gjorde at hun valgte denne utdanningen.

– Det snakkes mye om vern av skog, mens jeg er veldig nysgjerrig på det med bruk av skog, spesielt med tanke på det grønne skiftet, sier Bjerkeset.

Hun kunne tenke seg å bli skogbruksleder.

– Jeg syns det å jobbe som skogbruksleder virker spennende med de ulike utfordringene du skal håndtere. Og så får du mulighet til å påvirke skogen direkte, samtidig som du kan være ute og ikke bare sitte på kontor. Den kombinasjonen liker jeg, sier Cecilie Bjerkeset.

Karrieredagen-As-NMBU
F.v: Tomas Rostron fra Oslo, Guro Fretheim fra Søndre Land, Hanna Nordstrøm Hansen fra Bamble, Maren Lohne Lindbekk fra Risør. Alle begynte på skogfag på NMBU denne høsten og er godt fornøyd med valget. De ferske skogstudentene var nysgjerrig på de ulike jobbene i Glommen Mjøsen Skog.
Skogbruksleder Johan Stubsjøen Storås fra Glommen Mjøsen Skog og skogbruksleder Audun Aasgård fra Allskog.
F.v.: Skogbruksleder Johan Stubsjøen Storås fra Glommen Mjøsen Skog og skogbruksleder Audun Aasgård fra Allskog var med for å representere skognæringen på Ås.
Karrieredagen ved NMBU på Ås.
Mange var innom standen og lurte på jobbmuligheter i skognæringen.
Karrieredagen ved NMBU på Ås.